Vepřová panenka na hruškách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2762 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 281 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 1363.6 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 23.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                11) Hrušky nakrájíme na kousky. 
- 
                                22) Máslo rozpustíme s cukrem na pánvi a přidáme hrušky. Necháme zkaramelizovat. 
- 
                                33) Přidáme sůl, pepř, tymián a litr vody a povaříme. 
- 
                                44) Až se omáčka trochu zahustí, přidáme hruškovici a smetanu. 
- 
                                55) Panenku naporcujeme a naplníme hruškami. Stáhneme provázkem, osolíme, opepříme a potřeme zbylými hruškami, které jsme rozmixovali. 
- 
                                66) Zprudka orestujeme a pečeme 20 minut na 180 °C. 
- 
                                77) Podáváme s hruškovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        