Vepřové s bostonskými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Vepřová panenka
  • 800 g Fazole bílé sterilované
  • 400 g Rajčata sekaná
  • 2 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce paprika uzená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 1632 mg
  • Vláknina 21359 mg
  • Vitamín A 21359 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 180 °C.

  • 2

    Smícháme olej, utřený česnek, uzenou papriku a potřeme tím vepřové maso nakrájené na medailonky.

  • 3

    Do pekáče dáme fazole, passatu, tabasco, cukr a šunku nakrájenou na kostičky. Promícháme. Přidáme vepřové maso. Pečeme 40 minut.

  • 4

    Chléb opečeme nasucho v pánvi (nebo ho přidáme na posledních deset minut do trouby) a dáme stranou.

  • 5

    Fazole s vepřovým masem podáváme s plátky opečeného chleba posypané petrželkou.

Komentáře k receptu