Guláš s nakládanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Lečo sterilované
  • 130 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová plec
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 882.2 mg
  • Vláknina 2284.3 mg
  • Vitamín A 2284.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté vmícháme sůl a koření a promícháme. Do směsi zamícháme lečo, žampiony, hrášek, feferonky, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu