Zapečený kapr s husími játry a slaninou
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Játra husí
 - 150 g Anglická slanina
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 682 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 314.9 mg
 - Draslík 620.8 mg
 - Vláknina 77 mg
 - Vitamín A 77 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                2
Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
 - 
                                3
Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.