Telecí srdce dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 281.8 mg
 - Draslík 728.5 mg
 - Vláknina 891.2 mg
 - Vitamín A 891.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné srdce nakrájíme na tenké plátky a protáhneme slaninou.
 - 
                                2
Na zbylé slanině a másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, plátky srdce poprášíme moukou a na slanině je krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Omáčku můžeme vylepšit přilitím trochy bílého vína.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.