Bramborové knedlíky se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 909 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 139.7 mg
 - Draslík 910.9 mg
 - Vláknina 13600 mg
 - Vitamín A 13600 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory prolisujeme.
 - 
                                2
Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle, necháme do nich vsáknout slaninu.
 - 
                                3
Prolisované brambory smícháme s krupicí, osolíme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a promícháme. Na závěr vmícháme žemli se slaninou. Z těsta připravíme podlouhlý knedlík, vložíme do vyždímaného pomaštěného ubrousku. Volně svineme a konce svážeme. Knedlík povaříme v kastrolu 30 minut, v polovině vaření obrátíme.
 - 
                                4
Krájíme nití, podáváme se zelím.
 - 
                                6