Zelná polévka s jablky
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
 - 50 g Anglická slanina
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 1422.3 mg
 - Vláknina 8657.5 mg
 - Vitamín A 8657.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.