Sýrová omáčka s tatarským toustem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 130 g Slanina vepřová
 - 250 g Smetana 12% (konzumní)
 - 250 g Sýr Gouda 45%
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 40 g Kapary
 - 40 g Okurky nakládané
 - 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
 - 200 g Hovězí svíčková
 - 4 krajíc Chléb toastový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1443 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 324.5 mg
 - Draslík 388.1 mg
 - Vláknina 1793.3 mg
 - Vitamín A 1793.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme smetanu s moukou, povaříme a vmícháme strouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtyři plátky slaniny opečeme dokřupava. Zbývající slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rovněž opečeme. Rozehřejeme gril. Svíčkovou jemně naškrábeme, smícháme se žloutky, s cibulí, okurkou a kapary, osolíme, opepříme a ochutíme worcestrovou omáčkou. Touto směsí potřeme opečený chléb a krajíčky rozložíme do ploché zapékací misky. Opečené kostičky slaniny vmícháme do omáčky, přelijeme toasty a na grilu je zapečeme dozlatova. Toasty ozdobíme plátkem opečené slaniny.