Koláč se zaječím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Tymián sušený
 - 30 g Strouhanka
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 250 g Listové těsto
 - 100 g Šunka dušená
 - 500 g Zaječí maso
 - 100 ml Martell cognac
 - 150 ml Víno madeira
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1340 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 160.1 mg
 - Draslík 478.8 mg
 - Vláknina 2375 mg
 - Vitamín A 2375 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.
 - 
                                3
Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.
 - 
                                4
Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.
 - 
                                5
Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.