Salát s uzeným pstruhem a pancettou
Suroviny
- 350 g Pstruh uzený
 - 140 g Sýr Feta
 - 100 g Pancetta
 - 90 ml Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 5 ks Ředkvička
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Čekanka
 - 2 hrst Potočnice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 397 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 9548.2 mg
 - Draslík 538 mg
 - Vláknina 1738.5 mg
 - Vitamín A 1738.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z uzených pstruhů stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti. Na rozehřáté pánvi opečeme plátky pancetty dozlatova. Z vinného octa, oleje, cukru, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře ušleháme zálivku.
 - 
                                2
Na servírovací plochou mísu upravíme omytou potočnici, na listy rozebranou čekanku, filety pstruha rozlámané na kousky, na kostičky nakrájenou fetu, opečenou pancettu, na plátky nakrájené ředkvičky a na kolečka nakrájenou šalotku.
 - 
                                3
Salát zalijeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.