Králík v myslivecké omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Šalotka
  • 50 g Cibule perlová
  • 800 g Králík
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 70 ml Malinová pálenka
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 856.2 mg
  • Vláknina 1551 mg
  • Vitamín A 1551 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.

  • 2

    Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.

  • 3

    Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.

  • 4

    Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.

  • 5

    Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.

  • 6

    Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu