Telecí játra se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1122 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 272.7 mg
 - Draslík 284.6 mg
 - Vláknina 1407 mg
 - Vitamín A 1407 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je.
 - 
                                2
Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou.
 - 
                                3
Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou.
 - 
                                4
Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Nakonec omáčku procedíme.
 - 
                                6
Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.