Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem
Suroviny
- 270 g Anglická slanina
 - 170 g Bulgur
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 107.2 mg
 - Draslík 454.3 mg
 - Vláknina 17764.1 mg
 - Vitamín A 17764.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.
 - 
                                2
Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.
 - 
                                4
Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.