Skopové v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 132.2 mg
 - Draslík 756.1 mg
 - Vláknina 3679 mg
 - Vitamín A 3679 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso.