Hustá polévka s bramborami a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 64.1 mg
 - Draslík 354.3 mg
 - Vláknina 3428.5 mg
 - Vitamín A 3428.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli, oškrábané brambory, celerovou nať a slaninu nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať i pažitku jemně nasekáme.
 - 
                                2
Kousky slaniny dáme na velkou rozehřátou pánev, opékáme, dokud nemají zlatavý nádech a nenjsou křupavé. Pak je vyjmeme a necháme okapat na savém ubrousku.
 - 
                                3
Na pánvi po slanině rozehřejeme máslo, na něm 4 - 5minut opékáme kousky cibule, celerovou nať a tymián. Poté opět přidáme již opečenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme. Pánev odstavíme, postupně přimícháme vývar a znovu vrátíme na oheň. Přivedeme do varu, vložíme nakrájené brambory a vaříme ještě 10 - 15 minut, dokud nezměknou.
 - 
                                4
Pánev znovu odstavíme z ohně, přimícháme kysanou smetanu, petrželovou nať, znovu vrátíme na oheň a bez varu zahříváme za stálého míchámi ještě 1 - 2 minuty.
 - 
                                5
Podáváme v miskách posypané sekanou pažitkou.