Hovězí roláda plněná sušenými houbami
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
 - 100 g Houby sušené
 - 50 g Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Hovězí libové
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 11.2 mg
 - Draslík 1003.8 mg
 - Vláknina 7974.5 mg
 - Vitamín A 7974.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby necháme chvíli namáčet ve vlažné vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Naklepané plátky masa z vnější strany osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme jednu nadrobno nasekanou cibuli, houby a nakrájenou slaninu. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Vnitřní strany masa potřeme hořčicí a rozdělíme na ně houbovou směs. Stočíme do roládky a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmažíme rovnoměrně po všech stranách.
 - 
                                4
Druhou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a dusíme cca 40 minut. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kečup. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.