Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 143.5 mg
 - Vláknina 1793.2 mg
 - Vitamín A 1793.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.
 - 
                                2
Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.