Telecí řízky Kounické
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 655 mg
 - Vláknina 881.5 mg
 - Vitamín A 881.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.
 - 
                                3
Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.
 - 
                                4
Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.
 - 
                                5
Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.