Telecí řízky po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 4.7 g Olej stolní
  • 200 g Telecí kýta
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 2129.6 mg
  • Vláknina 14690 mg
  • Vitamín A 14690 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a po obou stranách opečeme na oleji.

  • 2

    Opečené maso vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe žampiony nakrájenými na plátky, na nudličky nakrájenou osmaženou cibulí a přidáme rajčatový protlak. Vše pokapeme bílým vínem, zalijeme vývarem a dusíme.

  • 3

    Nastrouhanou čokoládu, jádra ořechů a šafrán zalijeme trochou vody a na mírném ohni mícháme, až se vytvoří kašička. Přidáme ji k měkkému masu a necháme ještě chvíli v troubě prohřát.

Komentáře k receptu