Hrášek na florentský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 kg Hrášek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 559.5 mg
  • Vláknina 23046.4 mg
  • Vitamín A 23046.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek dusíme s vodou, kouskem másla, jemně nakrájenou cibulí, petrželkou a hlávkovým salátem nakrájeným na nudličky.

  • 2

    Měkkou zeleninu smícháme s rajčatovým protlakem a se šunkou nakrájenou na kostičky a podušenou na másle.

Komentáře k receptu