Vepřové žebírko se šunkou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 400 g Vejce slepičí
  • 200 g Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 301.5 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Žebírka na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 3

    Na zbylém výpeku ze žebírek opečeme plátek šunky a zároveň v tvořítku vytřeném trochou tuku připravujeme sázená vejce.

  • 4

    Nakonec žebírka přelijeme výpekem, ozdobíme opečenou šunkou, sázené vejce položíme navrch a ihned podáváme.

Komentáře k receptu