Benátská vepřová játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 382.3 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 1912.8 mg
  • Vitamín A 1912.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle dozlatova opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vyjmeme. Do výpeku přidáme olej, vložíme játra a opečeme je. Za stálého míchání přidáme citronovou šťávu, vložíme zpět cibuli, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Vhodnou přílohou je šafránová rýže.

Komentáře k receptu