Bůček s játry, slaninou a krkovičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 150 g Játra vepřová
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 g Uzená vepřová krkovička
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2044 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 454 mg
  • Draslík 962.8 mg
  • Vláknina 4052.3 mg
  • Vitamín A 4052.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.

  • 2

    Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.

  • 3

    V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.

  • 4

    Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu