Játrová paštika levná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Sádlo škvařené
  • 300 g Játra vepřová
  • 120 g Brambory
  • 50 g Rýže dušená
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 252 mg
  • Draslík 362.6 mg
  • Vláknina 3551.8 mg
  • Vitamín A 3551.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.

  • 3

    Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.

  • 4

    Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu