Brambory s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Játra vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Chilli koření mleté
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 490.8 mg
  • Draslík 903.5 mg
  • Vláknina 7283.9 mg
  • Vitamín A 7283.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova.

  • 3

    Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme.

  • 4

    Játra podáváme s pečenými bramborami.

Komentáře k receptu