Vepřová játra na cibulce

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 379 mg
  • Draslík 378.7 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a nakrájíme na tenčí kousky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme játra, pepř, osmahneme a dusíme ve vlastní šťávě za občasného zamíchání, doměkka.

  • 3

    Zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a povaříme.

  • 4

    Solíme až nakonec, podáváme s brambory, rýží nebo pečivem a kompotem nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu