Vepřová játra v jogurtové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Játra vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 392.9 mg
  • Draslík 469 mg
  • Vláknina 131.6 mg
  • Vitamín A 131.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky jater osmahneme po obou stranách dozlatova na rozškvařené, na kostičky nakrájené slanině.

  • 2

    Přidáme cibuli, pepř a jogurt a povaříme asi 5 minut, bez pokličky.

  • 3

    Přisolíme a podáváme přelité omáčkou z jogurtu.

  • 4

    Jako přílohu volíme dušenou nebo vařenou rýži.

  • 5

Komentáře k receptu