Vepřové ledvinky na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 ks Vepřové ledvinky
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 958.8 mg
  • Draslík 699.7 mg
  • Vláknina 369.5 mg
  • Vitamín A 369.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěné a omyté ledvinky osušíme, nakrájíme na plátky a obalíme v mouce.

  • 2

    Na rozehřátý olej přidáme utřený česnek, šalvěj a ledvinky. Zprudka je osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.

  • 3

    Můžeme také přidat kečup a sterilovanou zeleninu.

Komentáře k receptu