Pečené ledvinky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové ledvinky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 987 mg
  • Draslík 714.8 mg
  • Vláknina 223.3 mg
  • Vitamín A 223.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky odblaníme, omyjeme a osušíme. Na rozpáleném másle je opečeme po obou stranách (asi 15 minut). Osolíme, přendáme na nahřátou mísu a nakrájíme na tenké plátky. Přiklopíme pokličkou a postavíme na kastrol s horkou vodou.

  • 2

    Do kastrolu, ve kterém jsme ledvinky opékali, nalijeme víno, přidáme hořčici, kousek másla, nasekanou petrželku, pepř a citronovou šťávu. Vše necháme prohřát, ale nevaříme.

  • 3

    Omáčku nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.

Komentáře k receptu