Zelí s bramborovými šiškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 130 g Mouka polohrubá
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.12 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 188.4 mg
  • Draslík 1107.1 mg
  • Vláknina 18862.8 mg
  • Vitamín A 18862.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. K vychladlým bramborám přidáme žloutky, mouku a dobře prohněteme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v osolené vodě asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté zelí nakrouháme na nudličky. Spolu s oloupanou nasekanou cibulí je podusíme pod pokličkou na 2 lžících sádla asi 12 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Bramborové šišky opečeme na zbylém sádle, smícháme se zelím, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu