Hoppel-poppel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 80 g Slanina vepřová
  • 10 g Pažitka
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 381.6 mg
  • Draslík 1017 mg
  • Vláknina 14214.8 mg
  • Vitamín A 14214.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme ve velké pánvi a osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, za občasného zamíchání je opečeme dozlatova. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Vše zalijeme vejci rozkvedlanými se solí, pepřem a nakrájenou pažitkou. Za občasného míchání necháme vejce zhoustnout.

  • 2

    Hotový pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou pažitkou.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu