Papriková bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 876.8 mg
  • Vláknina 11227.2 mg
  • Vitamín A 11227.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Omyté papriky opečeme v troubě, potom oloupeme slupku a lusky nakrájíme na kostičky. Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s kmínem, mletou paprikou, octem a olejem. Trochu paprik odložíme stranou, zbylé zamícháme do zálivky.

  • 3

    Uvařené brambory prolisujeme, prošleháme s ochucenými paprikami a posypeme kostičkami paprik.

  • 4

    Kaši podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu