Okurky s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Okurka salátová
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 g Rajčata
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 1503 mg
  • Vláknina 7889.8 mg
  • Vitamín A 7889.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a nakrájíme na 8 špalíčků. Vždy na jedné straně špalíček vydlabeme, okurky povaříme 10 minut ve vývaru. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na kostky. Oloupanou, posekanou cibuli osmahneme na másle. Vydlabanou dužinu okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu rozsekaných bylinek a uvedeme do varu. Potom směs nalijeme do zapékací mísy.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a krájíme na kostky. Smícháme je se žampiony a cibulí, nádivku osolíme, opepříme.

  • 4

    Připravené špalíčky naplníme nádivkou, urovnáme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 10 minut.

Komentáře k receptu