Paprikový salát s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109.7 mg
  • Vláknina 2952.5 mg
  • Vitamín A 2952.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké papriky třech barev přepůlíme, odstraníme semínka a stopky. Papriky stlačíme, vnější strany pomažeme olejem a dáme na předehřátý gril. Grilujeme, až se slupka zvrásní, poté je zabalíme do ubrousku a necháme 15 minut odležet. Vybalíme, uvolněnou slupku sloupneme.

  • 2

    Papriky nakrájíme na silnější proužky a upravíme na talíři. Posypeme nasekaným česnekem, bazalkou, majoránkou a kapary.

  • 3

    Smícháme zbytek oleje, ocet, sůl, pepř a salát směsí polijeme.

  • 4

    Před podáváním chladíme asi 1 hodinu v lednici.

Komentáře k receptu