Koláč s jablky a sněhem
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
 - 60 g Ořechy vlašské
 - 6 ks Brambory vařené ve slupce
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Jablka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 51.1 mg
 - Draslík 446.1 mg
 - Vláknina 8646.4 mg
 - Vitamín A 8646.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Studené vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme 2 žloutky. Promícháme a přilijeme mléko, vsypeme cukr, strouhané ořechy, prášek do pečiva a na kostičky nakrájená jablka.
 - 
                                2
Těsto zlehčíme sněhem ušlehaným ze dvou bílků.
 - 
                                3
Vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
 - 
                                4
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý koláč pocukrujeme a ozdobíme tuhým sněhem ušlehaným ze 3 bílků.
 - 
                                5