Kuře v pivu
Suroviny
- 125 g Játra kuřecí
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 2400 g Kuře
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 2 kávová lžička Pepř cayenský
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 285.8 mg
 - Draslík 799.6 mg
 - Vláknina 6431.3 mg
 - Vitamín A 6431.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.
 - 
                                3
Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.