Treska v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř bílý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Treska aljašská
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1105 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 2189 mg
  • Bílkoviny 182 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 422.5 mg
  • Draslík 4143.9 mg
  • Vláknina 5488.3 mg
  • Vitamín A 5488.3 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky ryby omyjeme, osušíme a zakapeme citrónovou šťávou, obě strany osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na čtvrtky. Rybu dáme do menšího hrnce s vínem, vodou, zeleninou, bobkovým listem a vaříme 10–15 minut, při nízké teplotě.

  • 3

    V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme mouku a vymícháme zlatavou jíšku, přidáme hořčici, vývar, smetany, sůl a pepř. Povaříme 2–3 minuty.

  • 4

    Rybu upravíme na mísu, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu