Zelenina se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Kedlubna
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Červená řepa
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1117.1 mg
  • Vláknina 23747.5 mg
  • Vitamín A 23747.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a uvaříme doměkka v osolené vodě.

  • 2

    Uvařenou zeleninu i s vývarem omastíme rozehřátými vepřovými škvarky. Pokrm posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.

  • 3

    Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu