Provensálská plněná rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 15 ks Kapary sterilované
  • 12 ks Rajčata
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 4 ks Sardelová očka
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 11272 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 755.8 mg
  • Vláknina 30609.8 mg
  • Vitamín A 30609.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Šťávu přecedíme, jadérka vyhodíme a dužninu se šťávou vložíme do mísy. Posypeme strouhankou a necháme chvíli odstát.

  • 2

    Očka a kapary necháme okapat, oloupeme česnek, vše jemně nakrájíme a přidáme do mísy. Petržel opláchneme, vodu vytřeseme, drobně nasekáme a vložíme k ostatním do mísy. Přilijeme ocet, lžíci oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Řádně promícháme a směsí naplníme rajčata. Vložíme do zapékací mísy a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° C.

  • 3

    Upečená rajčata ozdobíme koprem, servírujeme teplá jako přílohu k masu nebo rybám anebo můžeme podávat i jako předkrm.

Komentáře k receptu