Slavonská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 641.3 mg
  • Vláknina 7200.4 mg
  • Vitamín A 7200.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme celou cibuli a vaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a přidáme k bramborám. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. Chvíli povaříme, okořeníme mletou paprikou a nakonec do polévky vmícháme smetanu a ocet.

  • 2

    Před podáváním vyjmeme cibuli.

Komentáře k receptu