Kuřecí prsíčka v sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Sherry brandy
  • 2 kávová lžička Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 807.9 mg
  • Vláknina 8043.5 mg
  • Vitamín A 8043.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme na kostičky, mrkev na tenké plátky a zázvor jemně nasekáme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme cibuli, mrkev a zázvor. Dusíme asi 10 minut, občas promícháme.

  • 2

    Kuřecí prsa dáme na tuk a opékáme 1 minutu z každé strany, posypeme strouhankou a zalijeme sherry. Osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme 10 minut. Podle potřeby můžeme podlít vodou.

  • 3

    Plátky prsíček se zeleninou vložíme na mísu, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme rýži.

Komentáře k receptu