Kachna v polévce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2104 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 343 mg
  • Vláknina 4601 mg
  • Vitamín A 4601 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme moukou smíchanou se strouhankou. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, vsypeme na rozehřáté sádlo, přidáme oloupanou, nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a kachní maso. Vše osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Polévku opepříme, okořeníme majoránkou a přidáme nasekanou petrželku. Podle chuti okyselíme.

Komentáře k receptu