Kourambiedes - řecké cukroví

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 225 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle
  • 50 g Cukr moučkový
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 4145.4 mg
  • Vitamín A 4145.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak.

  • 2

    Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.

  • 3

    Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme.

  • 4

    Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C.

  • 5

    Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru.

  • 6

Komentáře k receptu