Polévka z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 157.6 mg
 - Draslík 289.5 mg
 - Vláknina 6499.8 mg
 - Vitamín A 6499.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 398.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso s nakrájenou zeleninou dáme vařit do osolené vody, až bude vše měkké. Maso poté vytáhneme a nakrájíme na drobno.
 - 
                                2
Do vývaru přidáme koření, zahustíme ho smetanou smíchanou se žloutky a hladkou moukou, vše dobře rozmícháme a necháme povařit. Jako poslední přidáme uvařené maso nakrájené na kousky.
 - 
                                3
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách ozdobené plátkem citronu.