Polévka z telecího masa (ragú) II
Suroviny
- 300 g Telecí plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kedlubna
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 10 dkg Hrášek
 - 10 dkg Květák
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 110.4 mg
 - Draslík 325.1 mg
 - Vláknina 3910.1 mg
 - Vitamín A 3910.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli zpěníme na půlce másla, poté přidáme na malé kousky pokrájené maso, vše osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit téměř do měkka. V této chvíli přidáme na jemné nudličky rozkrájenou zeleninu a takto vše dodusíme.
 - 
                                2
Vedle si zatím uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 10 min.
 - 
                                3
Jíšku smícháme s dušeným masem a zeleninou, povaříme cca 5 min a odstavíme. Poté přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Na závěr posypeme petrželovou natí.
 - 
                                5
Do ragů můžeme přidat zvláť uvařené špagety.