Jihočeská lepenice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 866.3 mg
 - Vláknina 12790 mg
 - Vitamín A 12790 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
 - 
                                3
Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
 - 
                                4
Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.