Sladkokyselé čínské kuře
Suroviny
- 225 g Kuřecí prsa
 - 100 g Sójové výhonky
 - 75 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Ananas
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 1549.1 mg
 - Vláknina 3801.5 mg
 - Vitamín A 3801.5 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 169.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.
 - 
                                2
Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.
 - 
                                3
Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.