Kuřecí galantina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 435 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 276.9 mg
 - Draslík 893.6 mg
 - Vláknina 1409.8 mg
 - Vitamín A 1409.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.
 - 
                                2
Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.
 - 
                                3
Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.