Bramboráčky s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 230 g Rajčata
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Celer řapíkatý
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mango
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Salát ledový
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 ks Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 121.7 mg
  • Draslík 943.9 mg
  • Vláknina 16461 mg
  • Vitamín A 16461 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme brambory, mrkev, celer, cibuli a do této směsi přidáme mouku, vejce, sůl, pepř a krevety. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 8 stejných dílů, za pomoci speciální formičky tvoříme placky a opékáme je z každé strany 6-8 minut dozlatova na velké pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Pokud speciální formičku nemáme, použijeme pánev na pečení lívanců a hmotu do ní vkládáme za pomoci lžíce. Bramboráčky by měly mít křupavou kůrčičku.

  • 2

    Odsajeme z nich nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a podáváme horké s rajčatovou omáčkou, kterou připravíme smícháním rajčat, manga, čili papriček, červené cibule, koriandru, pažitky, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

  • 3

    Nakonec obložíme pokrm listy různých druhů salátu a servírujeme.

Komentáře k receptu