Knedlíky z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 150 g Zelí kysané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 225.4 mg
  • Vláknina 7014.8 mg
  • Vitamín A 7014.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř.

  • 2

    Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme.

  • 3

    Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu